Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompisarna trodde stjärnan skämtade

/

Killarna i lägenheten uppfattade det som något slags skämt från idrottsstjärnan när han kröp ned hos den sovande kvinnan.

Men efter en stund kommenterade de det med att ”det verkar som att han får till det”. I själva verket kan det ha varit en våldtäkt som pågick just då.

I går åtalades den kände idrottsmannen från Gävle.

Annons

Det skulle bli efterfest sent på natten efter en kväll på krogen i Gävle för knappt två veckor sedan. Fyra unga kvinnor hade redan somnat när deras killkompisar kom hem och hade bjudit med sig den lite äldre, kände klubbkamraten.

De unga klubbkompisarna såg att idrottsstjärnan direkt när han kom in i lägenheten kröp ned med kläderna på under täcket hos den sovande tjejen. De skrattade och lämnade rummet.

En av killarna såg idrottsmannen smeka kvinnan under täcket, trots att hon verkade sova.

Ingen av dem insåg att det kunde vara en våldtäkt de bevittnade.

Åklagaren anser att kvinnan befann sig i ett hjälplöst tillstånd på grund av sömn och berusning, och att idrottsmannen utnyttjade detta.

Trosorna neddragna

18-åringen har i förhören berättat att hon vaknade med trosorna neddragna och att han hade samlag med henne. Hon knuffade undan honom och ropade till: ”Vad håller du på med!” Han drog då upp byxorna och lämnade rummet.

Efteråt låg hon och skakade och fattade inte riktigt vad som hänt. Då kom samme man in i rummet igen och stod och tittade på henne. Hon skrek högt att han måste lämna lägenheten.

Då vaknade de andra tjejerna i rummet. En av dem berättar att 18-åringen bara satt och grät och skakade. Sedan ringde någon polisen.

Polispatrullens rapport beskriver fullt kaos i lägenheten när de kom dit. Flera av tjejerna grät och var mycket upprivna. En av killarna satt i badrummet och grät med en handduk över huvudet, medan en annan försökte trösta honom. Idrottsmannen hade lämnat lägenheten och greps först nästa kväll.

Trygg i lägenheten

I förhören berättar 18-åringen att hon alltid har tänkt sig våldtäkt som att man blir påhoppad på stan eller när man är på efterfest.

– Men inte när man tror att man ska vara trygg i en lägenhet där man ska sova, lägger hon gråtande till och där måste förhöret avbrytas en stund.

Det framgår av utredningen att idrottsmannen var mycket berusad. Han ska också under kvällen ha frågat om inte någon kunde ”ordna brudar”.

Hjälpte till

I första förhöret förklarade idrottsmannen att han bara varit in och vänt i lägenheten i några minuter. I senare förhör har han ändrat sig och medger att han lade sig hos kvinnan. Enligt honom var hon vaken och ville ha sex. Hon hjälpte till när han drog ner hennes trosor. Efter en stund fick han dåligt samvete eftersom han inte kände henne, avbröt samlaget och lämnade ganska snart lägenheten.

Idrottsmannen påstår också att killarna i lägenheten gjorde upp ett ”program om hur de skulle dela på kvinnorna”. Han hävdar också att han erbjöds att välja vem han ville ha.

Men något sådant känner ingen av de andra killarna till.

Mer läsning

Annons