Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsnäs vd vädjar för morgonturen

/

Från och med söndag drar Stadsbussarna i Gävle in första morgonturen på helgerna för linje 1 till Bomhus.

Annons

Nu vädjar Korsnäs vd i ett brev till Gävle kommun att turen återinförs, för att fabrikens skiftarbetare ska kunna ta bussen till jobbet.

På söndag börjar vintertabellen gälla för Stadsbussarna i Gävle. Då försvinner 1:ans busstur som går 04.52 från Valbo via Gävle centrum till Bomhus, som anländer till Karskär 05.40.

Det har föranlett Korsnäs vd Christer Simrén att påpeka att fabrikens skiftarbetare inte kommer kunna åka buss till Korsnäs när de jobbar helgförmiddagar.

Simrén påpekar att Korsnäs omsätter 8 miljarder kronor per år och att antalet anställda uppgår till 1 000 personer på Gävlefabriken.

"Fungerande kommunikationer är nödvändiga för de anställdas möjlighet att smidigt komma till och från sitt arbete", skriver Simrén.

På Stadsbussarna i Gävle konstaterar man krasst att den bussturen i genomsnitt har fyra passagerare.

– Vi behöver ju göra vinst. De måste förstå att vi inte kan åka omkring med en buss där det sitter fyra personer om lördagsmornarna. Det är inte ekonomiskt eller miljömässigt försvarbart, säger Henrik Lundquist, informationsansvarig på Stadsbussarna, som ska ta upp frågan personligen med Korsnäs under fredagen.

Mer läsning

Annons