Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav på åtgärder efter kritiserade omplaceringar

Nästan hela personalen vid ett kommunalt boende i Gävle omplacerades mot sin vilja. Skyddsombudet vill nu att Arbetsmiljöverket ingriper. Orsaken är att flera medarbetare mår psykiskt dåligt av situationen.

Annons

Det var i maj som alla utom verksamhetschefen och en vårdare på boendet inom omvårdnadsförvaltningen inte längre fick vara kvar på sitt arbete. Något Arbetarbladet tidigare har berättat om i en rad artiklar.

Beslutet att omplacera personalen väckte starka reaktioner bland de anställda, men även en förvaltare åt dem som bor på boendet har reagerat och kritiserat kommunen för att ingen hört av sig och berättat att i stort sett hela personalgruppen bytts ut.

Ansvariga chefen Lena Yngvesson har tidigare sagt att personalen inte levt upp till förväntningarna och att upprepade insatser gjorts för att få boendet att fungera.

Men enligt Kommunals skyddsombud mår personalen dåligt då de utan samverkan helt plötsligt fått lämna arbetsplatsen. Skyddsombudet menar vidare att det har skapat oro hos medarbetarna för att en liknande hantering ska ske på fler av kommunens boenden.

Kommunal kräver via Arbetsmiljöverket att kommunen ser till att en liknande händelse inte händer igen genom att skapa rutiner, gör uppföljningar och ser till att ha en närvarande ledare som lyfter och coachar medarbetarna.

Mer läsning

Annons