Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krismöteredan i dag

Företrädare för statliga och regionala myndigheter samlas i dag till krismöte i Gävle för att diskutera hur man ska samordna sina insatser.

Annons

Precis som efter massvarslet på Sandvik kan det nu bli aktuellt för Arbetsförmedlingen att öppna ett kontor inne på Ericssons fabrik.

Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist (bilden) tog i går initiativ till en gemensam krisplan där olika myndigheter arbetar sida vid sida efter beskedet om att Ericsson överger Gävle.

Marknadschefen Eva-Lisa Höglund, ansvarig för Arbetsförmedlingens norra region, träffar i dag företrädare för länsstyrelsen, regionen, kommunen och den lokala arbetsförmedlingen.

Det arbetssätt som planeras påminner om de insatser som tidigare gjorts på krisorter som Sandviken och Trollhättan där alla berörda myndigheter samlat sina insatser.

Precis som på Sandvik kan det också bli aktuellt att öppna ett Arbetsförmedlingskontor direkt inne på Ericssons fabriksområde. Detta för att personalen snabbt och smidigt ska få information om lediga jobb och utbildningsvägar.

Mer läsning

Annons