Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot Gävles nya vision

Alla partier i kommunstyrelsen ställde sig i går bakom Gävles nya Vision 2025. Men kritik framfördes ändå mot att formuleringarna är för svävande.
– Visionen är så urvattnad att den lika gärna skulle kunna handla om Piteå eller Kalmar, säger Krister Jönsson (FP).

Annons

Gävle sätter segel. Det är, som Arbetarbladet tidigare berättat, namnet på kommunens nya framtidsvision. Med fyra meningar om öppenhet, trygghet och mångfald formulerar man hur det ska vara för att både folk och företag ska trivas.

När kommunstyrelsen i går klubbade igenom visionen ställde sig alla partier bakom den. Men Folkpartiet och en av Moderaternas ledamöter skickade med en extra skrivelse där de framförde åsikten att visionen är alltför svävande och intetsägande.

– En vision behövs, men den ska beröra och ge vibbar. En vision som måste konkretiseras är egentligen ingen vision, säger Krister Jönsson.

– Visionen är väldigt öppen så att alla kan känna igen sig i den och ta den till sig. Vi har också valt att ge en bild av Gävle som är öppen och välkomnande, sade kommunalrådet Carina Blank (S) i samband med att den presenterades i förra veckan.

Mer läsning

Annons