Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kronan öppnar nytt i Gävle

Trots att personalbristen tvingat Kronans Droghandel att hålla stängt i Hedesunda satsar apotekskedjan på att öppna nytt i Gävle.

Annons

På torsdagen slår man upp portarna i Coop Extras lokaler i Fjällbacken.

– Det har varit lättare att rekrytera till Gävle, säger affärsområdeschefen Magnus Hult.

Arbetarbladet har i flera artiklar berättat om Kronans problem med att bemanna sitt lilla apotek i Hedesunda. I början av augusti stängdes apoteket helt i en dryg vecka och efter detta har öppettiderna tidvis varit begränsade.

Detta har väckt upprörda känslor och fortfarande finns ingen permanent lösning.

– Det jag kan säga är att vi planerar att ha öppet full tid från och med torsdagen. Men det går inte att lova något helt säkert framledes, säger Magnus Hult.

Samtidigt tror han att satsningen på ett helt nytt apotek i Fjällbacken ska kunna förbättra situationen även i Hedesunda.

– Nu när vi har mer personal i området kan vi låna ut den för att bemanna Hedesunda i väntan på en varaktig rekrytering dit, säger han.

Bristen på farmaceuter är ett landsomfattande branschproblem och enligt Magnus Hult är det lättare att hitta personal till apotek i tätorterna.

Men inte heller apoteket i Fjällbacken kommer att vara fullbemannat när det öppnar i dag.

– Vi ska ha tre farmaceuter och en apotekstekniker, men fram till första september har vi två farmaceuter i tjänst, säger Magnus Hult.

Sedan tidigare har Kronans Droghandel ett apotek i Södertull, Gävle, ett i Valbo, ett i Ockelbo samt två i Sandviken.

Valet av Fjällbacken som etableringsområde beror på att det betraktas som ett handelsområde under uppbyggnad med ett stort antal tänkbara kunder.

Mer läsning

Annons