Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kul semester i hus på hjul

/
  • Alfons Bergman har haft tur, han har vunnit massor choklad, och som tur är gäller inte lördagsregeln när det är husvagnssemester.
  • Alma Bergman har redan tittat på djuren i djurparken, och badat, och mer bad ska det bli, fast hon tycker att det var lite för kallt i vattnet.
  • Än tar Anna, Mattias, minna, Alma och Alfons det lugnt. Men snart lägger de i högsta växeln, då blir det bad.

Fjantigt eller underbart, åsikterna om husvagnssemester är splittrade, frågar man familjen Lind-Olsson är husvagn toppen.
– Det har blivit en kultgrej, ett tag var husvagn ganska töntigt, säger Anna Olsson.

Annons

Husvagnsmarkisen kan inte stoppa den behagliga morgonsolen. På det medtagna frukostbordet står kräm, mackor och fil. Mattias Lind och Anna Olsson har dukat upp frukost till Alfons Bergman, 7 år och Alma Bergman, 4 år, minstingen Minna Lind är bara sju veckor och får nöja sig med spädbarnsfrukost. Husvagnen är lånad av Mattias föräldrar och är uppställd på Furuviks camping. Alfons och Almas cyklar står nära till hans. Att cyklar runt på campingen är ett säkert sätt att träffa nya kompisar.

– Dom är där borta, säger Alfons och pekar på husvagnslängan mitt emot för att visa var han och lillasyster Alma träffade sina vänner dagen innan.

Och barnen är överlyckliga över att bo i husvagn. Nya kompisar och nära till djurpark och bad. Syskonen Alfons och Alma är så pass förtjusta av husvagnslivet att de inte riktigt kommer överens med de vuxna. När Mattias säger att de ska åka hem nästa dag, möjligtvis dagen efter det, möts han av protesterar från Alfons.

– Vi ska åka om två dagar, eller tre, säger Alfons.

Husvagnssemestern började i Ljusdal, fösta stopp var Växbo där Mattias föräldrar bor, där lånade de husvagnen och stannade över natten. Alfons och Alma är överens om att man sover som bäst i husvagn.

– Man säng är hård, sängen i husvagnen är mjuk och täcket med, säger Alfons.

Ska man tro Alfons finns allt man kan behöva i husvagnen, det enda han saknar är en film han glömt hemma, Alma saknar också bara en sak.

– Jag glömde Barbie, säger Alma.

Än så länge har det fungerat bra att låna husvagnen, men ibland blir det trångt i schemat.

– Visst skulle det vara en fördel att ha en egen, min mor och far som äger husvagnen vill såklart också ha den. Förra veckan hade syrran den, och så vi nu, säger Mattias.

Vad är bäst med husvagn?

– Det är skönt, fritt och fridfullt, säger Mattias

– Det finns bra med alternativ, om man jämför med en stuga som man bara kan ha på ett ställe, säger Anna.

Mer läsning

Annons