Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kurdisk musik och jazz kan ge bidrag till Skapande skola

Kurdisk musik och Jazzing Guys. Det bjöd Solängsskolan på när de fick besök av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Nu hoppas Gävle kommun att de får bidrag till projektet Skapande skola.

Annons

Under vintern har Lena Adelsohn Liljeroths rest runt i landet och besökt olika skolor för att höra hur man jobbar, och informerat hur processen sett ut när det gäller regeringens satsning skapande skola.

I går var det Solängsskolan i Gävles tur att få ministerbesök.

– Vi vill få till en dialog med eleverna. Vad vill de? Vad söker de när det gäller kultur? säger kultursamordnare på Barn och ungdom Monica Wallman.

På plats fanns bland andra kommundirektör Göran Arnell, kommunalråd Carina Blank (S) samt elever och lärare från Kulturskolan som visade upp ett program.

– Vi söker pengar för flera olika saker som till exempel författarbesök, teaterprojekt. Allt ska integreras i varandra och alla skolor får ta del av bidraget.

Skapande skola ger kommuner och fristående skolor möjlighet att ansöka om statliga medel till inköp av professionell kulturverksamhet. Men även till insatser som främjar ungas eget skapande.

– Gävle kommun har inte sökt detta tidigare, så det vore konstigt om vi inte får det beviljat, säger Monica Wallman.

Annons