Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna får böta för förolämpning mot busschaufför

Annons

Hon kallade busschauffören för ”jävla neger och svartskalle”. För det dömdes en 37-årig kvinna från västra Gästrikland i går till 2 000 kronor i böter för förolämpning.

Chauffören och kvinnan blev osams om vid vilken hållplats kvinnan skulle stiga av för att kunna resa vidare med en anslutande busstaxi. Chauffören gav, enligt kvinnan, ett felaktigt besked och när bussen strax efter det passerade taxin som stod och väntade vid en annan hållplats vägrade han, enligt henne, att släppa av henne.

Kvinnan erkänner att hon då kallade honom neger och svartskalle, men förklarar att det berodde på att hon fick panik när hon var på väg att missa taxin.

Enligt chauffören stannade han bussen och erbjöd henne att kliva av. Tingsrätten tar inte ställning till vilken version av händelsen som är mest sann. Men i domen fastslår man att kvinnan genom att yttra de orden har smädat chauffören och gjort sig skyldig till förolämpning. Det fanns flera passagerare som hörde vad hon sade.

Att hon gjorde det för att hon var frustrerad, arg, panikslagen och kanske hade skäl att vara upprörd för att chauffören inte stannade, hjälper inte. Det var ändå en förolämpning.

Hon döms till 2 000 kronor i böter och lika mycket i skadestånd till chauffören.

gunnar.eriksson@arbetarbladet.se

Annons