Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna från Gävle dömdes för knivbrott – friad i hovrätten

En 36-årig kvinna från Gävle dömdes i tingsrätten för ett knivbrott i Stockholm hon nekat till att ha begått. Nu frias hon i hovrätten – sedan domstol och åklagare godtagit hennes förklaring att någon annan måste ha erkänt i hennes namn.

Annons

Det var i slutet på november förra året som en ledig polis upptäckte gärningspersonen med en uppfälld kniv i centrala Stockholm.

Enligt förundersökningen identifierades personen med passfoto – men i den numera frikända kvinnans överklagan framgår att hon inte har något gällande pass och inte heller ägt något på väldigt länge. Kvinnan har också uppgett att hon inte befann sig på platsen då brottet begicks.

Enligt Stockholms tingsrätts dom ska gärningen ha erkänts av den som utgett sig för att vara den 36-åriga kvinnan, som genom kommunen fick veta att hon dömts, och målet ska ha avgjorts utan huvudförhandling.

Kvinnan dömdes i tingsrätten för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål – men nu har alltså hovrätten friat kvinnan utan huvudförhandling. Hovrätten anser att bevisningen inte är tillräcklig.

Mer läsning

Annons