Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna i Brynäsvilla vaknade av inbrottstjuv

Han tog hennes klocka och drack av hennes likör. Och drog ut lådor och rörde om i hela huset. Men det värsta var att han stod en halvmeter från hennes säng när hon vaknade mitt i natten.

– Vad gör du! Ut härifrån! skrek jag åt honom, berättar kvinnan i 80-årsåldern om sitt nattliga möte med inbrottstjuven.

Annons

Kvinnan bor i en villa på Brynäs. Hon vaknade strax efter midnatt, natten till torsdagen. En man stod och rotade i lådan i nattduksbordet vid hennes säng.

– Han måste ha sett att jag låg i sängen. Ändå hade han gått tvärs genom rummet, och runt sängen för att komma till nattduksbordet, berättar kvinnan.

Kvinnan förstod direkt att det var ett inbrott som pågick. Hon skrek högt och bad honom försvinna. Och det gjorde han, men hon var ändå inte säker på om han hade lämnat huset eller inte.

– Först gick jag ner i källaren för att se om bilen stod kvar i garaget. Sen var jag på väg att gå upp på övervåningen och titta, men då kom jag på att det nog var bäst att jag ringde efter hjälp. Jag visste ju inte om han var kvar däruppe.

Hon ringde polisen som kom och konstaterade att tjuven var borta. Det enda som stulits verkar vara ett armbandsur. Och en slurk likör ur en flaska.

– Den tog polisen med sig för att ta prover på, berättar kvinnan.

Äckelkänslor

Nattens känslor var mest ilska. Men dagen efter känner hon sig ordentligt omskakad av händelsen. Och äcklad.

– Jag städar och städar. Jag är klar med sovrummet nu och ska fortsätta med vardagsrummet. Jag tycker att det är så äckligt att han har gått runt i huset och letat överallt.

Tjuven hade dragit ut och tömt lådor och rört till det i huset för att leta värdeföremål, men verkar inte ha hittat något, mer än klockan.

Hon såg inte hur tjuven såg ut, bara en svart siluett.

Men han sa eller gjorde något ljud som svar på hennes skrik, så att hon förstod att var en man.

Mer läsning

Annons