Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna påkörd på Stortorget

/

En kvinna blev påkörd av en betongbil på Stortorget strax före lunch.

Annons

Föraren skulle backa, och hade hjälp att hålla uppsikt bakåt, men när han behövde köra framåt en bit såg han inte kvinnan som passarade precis framför. Kvinnan var vid medvetande när hon hämtades av ambulans.


Olyckan inträffade nära där fontänen låg förut. Där är en passage öppen för att människor ska kunna passera över torget, och för att utryckningsfordon ska kunna komma fram.
– Vi har kravet på oss att ha öppet så mycket som möjligt. Men det är inte helt okomplicerat. Det här är ju tragiskt, säger Håkan Sjögren på Oden anläggningsentreprenad.
Betongbilen som kom frå ett annat företag var på Stortorget för att leverera betong till plintar som skulle gjutas. Föraren skulle backa in på rätt plats, fick enligt uppgift hjälp att hålla utkik bakåt, men behövde köra fram en bit igen för att komma rätt. Precis i det läget passerade en kvinna framför betongbilen. Enligt några från entreprenadfirman som såg det hela gick hon nära bilen och var så kort att föraren inte såg henne genom framrutan.

Det är oklart hur pass skadad kvinnan är. Hon hamnade under betongbilens främre del, men inte under däcken. Hon kunde röra sig och prata när hon hämtades av ambulans. Föraren förhördes av polis direkt efter olyckan.

Mer läsning

Annons