Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnorna tar över chefsjobben i Gävle

/

Kvinnorna har tagit över i Gävle kommun.

Efter de två senaste utnämningarna är fem av sju förvaltningschefer kvinnor.

Annons

– Det finns flera faktorer bakom det, säger Kajsa Svaleryd, jämställdhetsstrateg i Gävle kommun.

Av alla chefer i Sverige är drygt en tredjedel kvinnor. Störst är andelen i offentlig sektor och betydligt lägre i privat sektor.

I Gävle kommun är sju av tio chefer kvinnor. Sedan nyår gäller det även de högsta cheferna. Dels tog Kajsa Ravin över som kultur- och fritidschef efter Mats Öström. Dels föll valet av chef för nya förvaltningen samhällsbyggnad på Elisabet Jonsson istället för Hans-Olof Åström. Sammantaget tippade fördelningen över från fyra av vardera kön till klar majoritet kvinnor.

– Det är ett resultat av att vi har jobbat medvetet med kompetensbaserad rekrytering, säger Kajsa Svaleryd, som sedan 2006 arbetar med jämställdhetsfrågor och likabehandling i hela kommunen.

Kvinnor studerar i högre grad på högskolor och universitet, och tar även ut examen i större utsträckning. Det menar hon - i samband med en högre medvetenhet i rekryteringen - kan göra att fler kvinnor kommer fram.

Andelen chefer speglar också könsfördelningen på dem som jobbar i det offentliga och i näringslivet. Som att 83 procent av de kommunanställda är kvinnor.

– I offentlig sektor är det mer politik och demokrati som styr än i näringslivet, säger Kajsa Svaleryd.

Sarah Ljungquist, ämnesansvarig i genusvetenskap på Högskolan i Gävle tror att de reglerade lönerna i offentlig sektor gör att män i högre utsträckning söker sig till näringslivet.

– Ju högre löner och mer status, ju fler män söker sig dit. Även om fler kvinnor söker sig till läkaryrket, så om man tittar i specialiteterna, till exempel kirurgi, är det fler män där, säger hon.

Hon varnar också för att makten inte alltid ligger hos den kvinnliga chefen utan ibland i en informell makthavare bakom. Även chefslönerna kan avslöja skillnader mellan män och kvinnor. Men bland förvaltningscheferna i Gävle finns inga sådana tecken.

– Ska man tänka i positiv anda kan det handla om att Gävle har visat framfötterna när det gäller jämställdhet, säger Sarah Ljungquist.

Mer läsning

Annons