Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låg och sov - då slog tjuvarna till

/
  • BESTULNA. När Mikael Sundin kom ut genom ytterdörren i går morse var båda bilarna som stått parkerade på uppfarten borta. Familjen hade haft besök av inbrottstjuvar medan de sov. Nu känner sig både Mikael och barnen Frida och Tobias rejält illa tillmods.

När Mikael Sundin i Hagaström kom ut genom ytterdörren tidigt i går morse var båda bilarna som stått parkerade på uppfarten borta. De hade haft inbrott medan hela familjen var hemma.

Annons

– Vi låg och sov precis bredvid ytterdörren när tjuvarna var i hallen och tog båda bilnycklarna, plånbok, telefon och en klocka, berättar han.
Efter det nattliga besöket har obehaget satt sig i väggarna hemma hos Sundins som bor i ett annars lugnt radhusområde i Hagaström.
– Vi får se om det går att sova i natt, säger Anna.
– Vi får väl gå vaktronder, säger Mikael mest på skämt, men det finns viss oro kvar även hos honom.Det var på måndagen som låset i ytterdörren började krångla. I går natt lät Mikael och Anna Sundin därför det stå olåst över natten. De låg själva och sov i rummet bredvid hallen.
Först på morgonen när Mikael skulle i väg till jobbet upptäckte han att något var fel. Bilnycklarna låg inte kvar på byrån i hallen och där fanns inte heller plånboken, mobiltelefonen och klockan som legat där kvällen innan. Familjens två bilar som stått på parkerade på uppfarten var också försvunna.
– När jag klev ut genom dörren var det tomt därute. Jag blev paff.
När han kom ut på vägen såg han den ena bilen stå parkerad längre ner på gatan. I den satt bilnycklarna fortfarande kvar. Men den andra bilen har fortfarande inte återfunnits. Det märkliga är att den bilen som tjuvarna snott med sig stod parkerad innanför den andra.– Vi förstod inte varför de tog den innersta. Det var inget märkvärdigt med den, en Saab 9.5. Men polisen sa att de kanske ville använda den till någonting, säger Mikael.
– Jag fattar liksom inte vad som har hänt. Det känns märkligt att ha legat bara i dörren bredvid. Och vad skulle ha hänt om vi hade vaknat? Jag kan få sådana tankar också, säger Anna och fortsätter:
– De måste ha varit väldigt tysta för vi har ju haft fönstret öppet också och jag brukar till och med vakna av tidningsbudet.
Vad familjen önskar mest av allt just nu är att få tillbaka sina stulna saker.
– Det handlar inte om värdet. Det kanske låter konstigt, men jag saknar bara bilen, säger Anna.
– Jag vill ha min mobil, säger sonen Mikael som hade både musik och viktig information i sin telefon som blev stulen.

Mer läsning

Annons