Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkarsekreterarnas arbetssituation ska undersökas

Det har varit turbulent kring läkarsekreterarna i landstinget Gävleborg – med besparingar, omorganisationer och hög arbetsbelastning.

Annons

Nu ska Arbetsmiljöverket undersöka hur deras arbetssituation egentligen är.

Förra året gjorde Arbetsmiljöverket en större översyn av arbetsmiljön på sjukhusen i samband med överbeläggningar. Men den gången deltog inga läkarsekreterare i granskningen.

Det i kombination med den turbulens som varit kring läkarsekreterarna och de hårt kritiserade omorganiseringar av verksamheten som landstinget försökt genomföra gör att Arbetsmiljöverket nu ska titta närmare på just läkarsekreterarnas situation och arbetsmiljö.

I september månad ska verkets inspektörer besöka Kardiologen och Kirurgen på Gävle sjukhus och ögon- respektive ortopedmottagningen på sjukhuset i Hudiksvall.

Förutom att även läkarsekreterarna påverkas av överbeläggningar så har det hänt mycket kring dem de senaste åren. Stora neddragningar har gjorts och en omorganisation där läkarsekreterarna skulle samlas i centrala skrivenheter har fått göras om efter hård kritik och stora problem att hinna skriva ut journaler och remisser i tid.Christina Löfving

Mer läsning

Annons