Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lam´s terrass slår igen

/
  • FÖRÄNDRING. Efter tio år stänger Lam´s terrass. Istället ska familjen Lam satsa krut på att göra om Restaurang China vid Södermalmstorg till en exklusiv krog. Här är delar av familjen Lam - Tony med dottern Carin och systern Ewa Kwon.

Konkurrensen från thaivagnarna blev för stor.

Lam´s terrass stänger och slås ihop med Restaurang China på Södermalmstorg.

– Det går inte att tävla med deras priser, säger Tony Lam, vars familj driver båda krogarna.

Annons

Familjen Lam har varit en del av Gävles krogliv sedan 1973. Sedan dess har de drivit flera restauranger i staden – längst Restaurang China på Söder.

Från början var konkurrensen obefintlig och att expandera med Lam´s terrass på Slottstorget verkade för tio år sedan vara en bra idé.

– Då var situationen en helt annan än i dag. Det är mycket större konkurrens nu. Terrassen har gått bra men att konkurrera med priser går inte längre. Så då samlar vi oss och satsar på en restaurang istället, som kan vara mer exklusiv med bra råvaror och service, förklarar Tony.

Framför allt är det den tuffa konkurrensen med vagnarna med asiatisk mat som finns spridda över Gävle som gjort skillnad. Med billigare kostnader kan de dra ned priserna betydligt.

I samband med förändringen väljer Tony Lam själv att trappa ned. I stället ska hans fru Connie och syster Ewa Kwon sköta restaurangen. Parallellt driver familjen även Woki Woki i Nian.

– Jag har jobbat i branschen i 38 år. Jag vill inte ta hela ansvaret längre. Men jag kommer att finnas med när det är mycket kunder, berättar Tony.

För att få en nystart med Restaurang China kommer den att byggas om, bland annat blir köket nytt. Förhoppningen är att allt ska vara klart i oktober.

Lam´s terrass stänger på söndag. Det är fortfarande hemligt vad exakt det kommer att bli i lokalen därefter.

Det som står klart är att Robin Holmberg, som i dag jobbar vid terrassen, kommer att driva en restaurang där. Preliminär premiär är vid bockinvigningen.

– Vi kommer att bygga om invändigt och jag kan avslöja att det inte blir kinamat, säger han hemlighetsfullt.

Tony Lam kommer dock att fortsätta äga fastigheten.

Mer läsning

Annons