Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnades utan tillsyn

Gävle kommun har lämnat en anmälan enligt Lex Sarah till Socialstyrelsen. Anmälan handlar om en person som inte har fått sina dagliga insatser från boendestöd under flera dagar. Personen hittades senare okontaktbar i sitt hem.

Annons

Det aktuella fallet handlar om en person som har boendestödsinsatser beviljade för daglig tillsyn, stöd och hjälp. Den 14 november kontaktade boendestödspersonalen en anhörig då de inte har fått kontakt med personen på flera dagar, trots upprepade försök. Anhörig och personal åkte då hem till personen och hittade denne okontaktbar i sin lägenhet. Personen fördes till sjukhuset för vård.

Enligt den utredning som genomförts framkommer flera allvarliga brister som behöver åtgärdas för att undvika att liknande händelser ska kunna inträffa igen.

– Vi ser mycket allvarligt på den här händelsen och det är viktigt att Socialstyrelsen utreder om åtgärderna som vi vidtagit är tillräckliga, säger Lisa Hartung, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Gävle kommun i ett pressmeddelande.

I dagsläget är personen återställd.

Mer läsning

Annons