Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landshövdingen hyllar succélagets historiska skräll – tror Gefle kan ta efter

/

I måndags kväll blev Leicester engelska ligamästare i vad som beskrivs som tidernas skräll. En som firade lite extra var landshövdingen Per Bill som sedan 60-talet håller på laget samtidigt som han hoppas Gefle kan göra något liknande.
"...att fightas i toppen av Allsvenskan om ett par år är ingen omöjlighet!", skriver han.

Annons

LÄS OCKSÅ: Landshövdingen Per Bill ska leda arbetet mot extremism i Gävleborg

Det var större chans att Elvis skulle hittas vid liv eller att Loch Ness-monstret skulle upptäckas enligt oddsen inför säsongen. Oddsen struntade dock det engelska Premier League-laget Leicester i när det i måndags kväll stod klart att de tog hem ligasegern.

En seger som firades av lagets supportrar och i Sverige jublade Gävleborgs landshövding lite extra.

"Kärlek till mindre framgångsrika lag som Leicester City och Sirius ger många gråa hår och få men härliga dagar av segerrus. Idag känner jag en bubblande glädje över att mitt favoritlag Leicester vunnit engelska ligan mot alla odds.", skriver landshövdingen på sin Facebooksida.

Han fortsätter med att beskriva hur målvakterna Gordon Banks, VM-guld med England 1966, och Peter Shilton samt anfallaren Gary Lineker var de som fick honom att hålla på laget.

LÄS OCKSÅ: Så vill landshövdingen minska utsläppen: "Bygg bättre cykelvägar"

Leicester har åkt upp och ner mellan den högsta och andra divisionen i England och har visserligen tre Ligacuptitlar men i övrigt har det varit skralt med framgång men det gör också årets ligatitel än mer ljuv menar Per Bill.

"Att hålla på storlag ger fler pokaler men att hålla på de mindre framgångsrika lagen tror jag ger mer när de överraskar.", skriver han.

Han skickar även en hälsning till sitt nya favoritlag Gefle IF och att de också kan ta hem en ligaseger så småningom.

"Kan Leicester så kan ni också – att fightas i toppen av Allsvenskan om ett par år är ingen omöjlighet!", avslutar han.

LÄS OCKSÅ: Här är Gävleborgs nya landshövding

Mer läsning

Annons