Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingstoppen Knapp däckad i influensan

Svininfluensan tycks ha slagit till rejält mot landstingsledningen.

Både landstingsrådet Ann-Margret Knapp (S) och oppositionsrådet Patrik Stenvard (M) ligger nedbäddade med influensasymtom.

Annons

Och om det är influensa de har så är det med stor sannolikhet den nya svininfluensan. Det konstaterar smittskyddsläkaren Signar Mäkitalo.

– Det är bara några enstaka fall av den vanliga säsongsinfluensan som har konstaterats. Förra veckan var det 3 fall av den mot 137 av den nya influensan.

Patrik Stenvard (M) insjuknade redan i måndags medan Ann-Margret Knapp (S) drabbades på torsdagen. Båda blev mycket snabbt sjuka med bland annat hög feber och värk i kroppen. Typiska influensasymtom.

Men att två personer i landstingsstyrelsen – där Ann-Margret Knapp dessutom är ordförande – insjuknat leder inte till några särskilda åtgärder. Man sätter till exempel inte in någon behandling med antivirala läkemedel som Tamiflu.

– Vi måste försäkra oss om att landstinget har en fungerande ledning och styrning men de är ju flera så jag ser ingen fara i det. I nuläget är det ingen ko på isen, säger Signar Mäkitalo.

Landstingspolitikerna får därför hålla tillgodo med samma egenvårdsråd som alla andra som blir sjuka.

– Jag följer sjukvårdsråd-gviningens råd om att ta Alvedon, vila mycket och se till att få sig vätska, säger Patrik Stenvard.

– Det är bara att hoppas att man inte blir allvarligt sjuk, konstaterar Ann-Margret Knapp (S).

Hon tröstar sig också med att sjukdomen slagit jämnt mot både majoriteten och oppositionen i landstinget.

– Det är lika, 1-1.

Mer läsning

Annons