Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lantmäteriet fiskar framtida anställda från Lund

Genom ett stort studiebesök hoppas Lantmäteriet i Gävle att studenter från Lunds tekniska högskola (LTH) ska börja jobba där i framtiden. Det är i mitten på mars som studenter gästar företaget.

Annons

Det är under tre dagar som de nära 40 studenterna får en presentation av den, förhoppningsvis, framtida arbetsplatsen. De ska få information om de olika verksamhetsområdena och tjänsterna. Syftet med studiebesöket är att studenterna ska känna sig bekanta med Lantmäteriet som arbetsplats och även att de, efter examen, kan tänka sig Lantmäteriet som en framtida arbetsgivare.

– Vi vet att de här dagarna är oerhört uppskattade av studenterna. När vi besöker deras arbetsmarknadsdagar så hör vi studenter som ser fram emot besöket och som har hört från andra att det ger väldigt mycket, berättar Lukas Petré som är Lantmäteriambassadör och värd för studiebesöket i Gävle.

Branschen är i stort behov av rekrytering av civilingenjörer med lantmäteriutbildning de närmsta två åren. Det är anledningen till Lantmäteriets satsning med att knyta kontakter till studenterna redan under deras utbildning.

Mer läsning

Annons