Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsarna oense om Cityfesten

/

En djup suck av lättnad verkade en del Gävlebor dra när beslutet om att det inte blir någon mer Cityfest kom.
Men en helt annan djup suck verkar andra dra.

Annons

Det blev tätt i omröstningen om Cityfesten på Arbetarbladets hemsida. Nästan 700 personer svarade på frågan om vad de tycker om att Cityfesten försvinner.

427 personer tycker att det var bra medan 270 tycker att det var dåligt och hellre ville ha kvar den.

Och här är några av reaktionerna som läsarna skickat in till Arbetarbladet.se

"Ha gratis på dagen och ta betalt på kvällen! Det borde tänkas på och då kanske även bättre/större artister skulle ha möjligthet att komma om man tog betalt av folket.... "

"Tack! Det tycker jag ka bli skönt. Den har i alla fall spårat ur."

 "Tycker man har hört år efter år att de inte ska bli nå cityfest men så blir de ändå....tror de när jag ser de....."

"Skippa den kassa och intetsägande Cityfesten med småungar som springer fulla och spyr överallt, och inför en betalfest istället. Det borde det väl finnas en anledning till att alla andra städer tar betalt, åk till stadsfesterna i Östersund eller Sundsvall och upplev en intressant och givande stadsfest. På dagen när allt är öppet och gratis får alla barn ta del av tivolin, mat osv och på kvällarna får vuxna får betala för att vara vuxna. Fyllan begränsas till ett mindre område, området består av vuxna och vuxna får valuta för sina pengar i form av intressanta artister och aktiviteter som man tack vare entren har råd med. Klockrent!"

"Jag tycker i alla fall att det är jättetråkigt att det inte blir någon cityfest! Det hör liksom till i augusti, som ett avslut på sommaren...
Jag har alltid tyckt att cityfesten varit rolig och åkt in alla dagar både med barn på dagen och utan barn på kvällen och jag har alltid haft jättekul. Så jag är besviken."

"Jaha! o när ska Brynäs GIF o stades krogar betala för polisinsatserna Hur kul är Gävle övriga veckor på året?? inte ens bocken går ju bränna ner längre Kommunpolitiker har alltid varit glädjedödare"

"Titta!
Nu är vi inne på rätt spår!
Kanske vi kan lägga ner Gävlebocken som står och förorenar luften på söder också?
Har ni sett hur den ryker när det brinner? Å gud vad folk det ska komma å titta på den!
Nej lägg ner den så vi boende på söder får sova på kvällarna!

Å har ni sett så mycket bilar det är i omlopp när brynäs spelar hemma? Å extrabussar har dom satt in också! Vet ni hur svårt det är att sova när alla ska hem från Läkerol arena? Många åker faktiskt förbi Strömvallen också, där har vi ett annat problem...
Gävle IF, förstår folk hur många som kommer på deras matcher?
Kan vi inte lägga ner dom också? Många av dom har ju druckit öl... Skriker å skränar....

Å Boulongern då! Komunen har ju redan insett att det är slut med skogen i stan. Dom har ju gett upp å slutat klippa gräset där för flera år sen. När ska resten av stan inse att vi måste asfaltera eländet?

Är det någon som vet hur mycket pengar Gävles politiker kostar? Skulle en cityfest falla på 600 000 kr?"

"Om den bara verkade på dagarna med sina knallar och matställen, samt aktiviteter för familjerna, har jag ingenting emot den.
Det är tonåringarna tar "över" den på kvällarna som det hela spårar ut. Därför tycker jag det är ett bra beslut tagit om att lägga ner den."

Mer läsning

Annons