Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätt galen stämning vid mellandagsrean

/
  • Rusning. Det var fullt ös i en del av affärerna på köpis i går. Foto: Lena Hådal
  • Katarina Anundi Ekström: – Nej, inte direkt. Men jag köper kläder åt mig själv på rean om det är någonting som jag behöver.
  • Ragne Landin och Ibrahim Ahmad: – Nej, vi är egentligen bara på genomfart, vi har åkt från Mora. Tänkte bara titta in och se om det fanns något billigt. Vi har inte köpt något själva med fruntimren hittar väl säkert någonting.
  • Tobias Wallin: – Ja, det kan man väl säga. Jag fick julklappspengar, och nu har jag köpt en t-shirt och ett par chinos. Det var rea på ett av plaggen i alla fall.
  • Adrian och Nina Barzey tog en sen frukost på café för att inte komma för sent till mellandagsrean.
  • Kirill Hedlund: – Nej, det gör jag inte. Men däremot hittade jag ett par skor som jag behövde. De var nedsatta från 1 300 till 900 så jag sparade  400 kronor.
  • Lina Pettersson: – Nej, och inte före heller. Jag är bara ute och fördriver tid egentligen, det är min familj som är ute shoppar i dag.

Julhandeln slog inte rekord i år.

Men mellandagsrean verkar fortfarande gå bra. I alla fall att döma av hur det såg ut runt Valbo Köpcent­rum i går.

Annons

Det var kö ända ut på motorvägen och inte alldeles lätt att hitta parkering om man ville vara snabbt ut med att fynda när mellandagsrean drog igång i går. I vissa av butikerna, till exempel klädaffärerna Gina Tricot och Bik Bok, var stämningen lätt galen med mycket folk runt hängarna och långa köer till kassorna.

En av dem som tycker det är viktigt att vara tidigt ute på rean är Nina Barzey:

– Mellandagsrean pågår visserligen under flera dagar, men storlekarna försvinner ju en efter en, så man hittar mest precis då de öppnar.

Hennes man Adrian ber henne berätta vad som var det första hon sade till honom i morse: ”Vi måste gå och handla nu!”

– Jag fick inte ens äta frukost, skrattar han, som nu ändå har försett sig med kaffe och en kaka på ett café i köpcentrumet.

Något lugnare är det inne på leksaksbutiken BR. Där träffar vi Pok Wongsuwan, som är där med storasystern Fa.

Han hade fått ett presentkort i julklapp, och kunde därför nu gå dit och köpa vad han önskade sig: en sorts armbandsklocka som både kan filma och knäppa kort.

Är det extra roligt att handla här i dag?

– Ja.

Varför då?

– För att jag har pengar.

Mer läsning

Annons