Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif vill skapa kramgoa kvällar

/
  • Leif Wibron har många ljuvliga minnen från Parken i Gävle, det var bland annat där han träffade sin fru Else-Marie. En av flera orsaker till varför Leif lagt ned ett hårt jobb på att göra Parken i Gävle till ett dans-Mecka igen.

”Leif lägger ner all sin energi för att göra andra lyckliga för en kväll”.

Så står det i ett mejl till redaktionen.

– Det är precis det jag vill, att folk ska må riktigt bra, säger danskungen Leif Wibron.

Han är otroligt glad och påtagligt rörd över nomineringen till Årets Gävlebo.

Annons

Det är två år sedan Leif Wibron kastade loss från 30 stressiga år i båt- och fiskebutik. I stället satsade han på sitt drömjobb: att arrangera danskvällar.

Med sitt varma, omhändertagande sätt har han gjort succé bland både dansare och dansband i hela Sverige.

Förra året fick han utmärkelsen Guldklaven som landets bästa dansarrangör. Samtliga dansband som röstade valde Leif Wibron.

– Dansbanden gör ett slavjobb, och här blir de omhändertagna på ett sätt som faktiskt är ovanligt. Ändå är det så enkelt; de får komma när de själva önskar för att göra soundcheck i god tid, jag är där och tar emot, bjuder på kaffe och macka. De får mat under kvällen och jag är där när de åker. Ibland ställer de bussen utanför vårt hus och får dra el och låna badrummet. Det är svårt att tro det, men på vissa dansställen får de till och med betala för sitt fika, fnyser Leif.

Leif och hans fru Else-Marie är alltid närvarande i publiken under danskvällarna. De dansar gärna men bjuds inte upp så ofta.

– Det är lite synd. De tror väl att vi är upptagna, men visst har vi tid att dansa, ler Leif.

Leif Wibron vill poängtera att det inte skulle ha blivit någon danssuccé utan Johan Näsman och Malin Berglund som driver Parken och låter Leif arrangera danskvällarna som han vill ha dem.

Dit kommer de dansande resande från både söder och norr, till glädje för hotell, restauranger och butiker som märker av växande dagskassor när Leif har dansmara i stan.

Leif Wibron mår också bra av sitt vägval i livet. Han jobbar hemifrån, träffar mycket människor, möter glädje och får bekräftelse när de tacksamma mejlen och smsen efter den senaste danskvällen droppar in.

– Och så har jag sovmorgon varje dag! skiner Leif. Dessutom har jag mycket mer tid för familjen.

Hans nästa utmaning är att locka de skeptiska till Parken. De som inte känner sig hemma med den ibland hårda atmosfären kring dansgolvet, när de duktigaste bara dansar med varandra och ignorerar nybörjarna.

– Många älskar att dansa på kurserna, men vågar sig inte ut för social dans. De inbitna måste börja släppa in nya människor så att ännu fler kan få känna glädjen på dansgolvet.

Ryktet om Leif Wibrons danskvällar har nått den högsta makten. När populära dansbandet Zlips gör sin nationella avskedsspelning i Gävle lördag 17 december kommer tre riksdagsmän till Parken för att bekanta sig mer med dansvärlden.

– De har motionerat om att kulturmomsen på 6 procent även ska gälla dansbanden, förklarar Leif. Den kvällen kommer stora delar av branschen att vara här så då passar de på.

Bli inte förvånade om det blir kvällen då Leif Wibron räddade hela dansbandsbranschen!

Mer läsning

Annons