Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leklandsjätte vill etablera sig i Gävle

Leklanden i Gävle kan få ny konkurrens då den nordiska kedjan Leos Lekland letar lokaler i Gävleområdet, det skriver Gefle Dagblad.

Annons

LÄS OCKSÅ: Arbetarbladet testar nya leklandet i Sandviken

Leos Lekland är etablerade i ett tiotal svenska städer samt i både Norge och Danmark. Till Gefle Dagblad berättar företagets marknadschef, Anders Forssten, att de nu aktivt letar efter att etablera sig även i Gävle.

– Vi för just nu samtal med ett flertal hyresvärdar eller fastighetsägare i regionen för att kunna ta ett beslut om etablering före sommaren, säger Anders Forssten, till tidningen.

I Gävle finns det redan två lekland, Leklandet Delfinen och Drömhuset Gävle som alltså kan få ytterligare konkurrens om de lekande barnen i staden.

LÄS OCKSÅ: Laserhall och lekland när Konturen blir drömhus i Gävle

Delfinens ägare Ali Gure säger att det är ett tufft jobb att få ett lekland att gå runt och tror inte det finns plats för fler i Gävle.

– Gävle är inte så stort så det är tveksamt om det kan vara lönsamt. Konkurrensen blir hårdare, det är inget annat. Den som levererar bäst blir kvar, det blir ju så, säger han till Gefle Dagblad.

Mer läsning

Annons