Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lenas trafikskola hade bästa mentorn

/
  • Revisorn Per Mårsell har utsetts till årets mentor i Gävleborg efter att ha stöttat Lena Lindberg med sin trafikskola i Sandviken.
Lena Lindberg var i går sjuk och kunde inte delta när vinnaren presenterades.

– Det är viktigt att använda öppna frågor och inte säga ”du ska”, utan ge verktyg så att adepten kan fatta egna beslut.
Det säger revisorn Per Mårsell, utsedd till årets mentor i Gävleborg, som lotsat Lena Lindbergs trafikskola i Sandviken till framgång.

Annons

I går presenterades vinnaren i Almi företagspartners projekt Årets mentor 2008. Projektet innebär att personer med olika yrkesbakgrund har möjlighet att som mentorer handleda ett nystartat företag under ett år.
Jobbet är ideellt och kravet är att mentorn och adepten träffas minst två timmar varje månad.


Uppåt 30 personer har varit mentorer åt olika företag i Gävleborg det senaste året. Bland dem utsågs Per Mårsell, som är revisor på företaget KPMG, till den bästa mentorn i vårt län.
– Per har varit en flitig mentor som prioriterat våra träffar, deltagit i utbildningar och alltid funnits till hands för sin adept, säger projektledaren Björn Wedin.


Lena Lindberg startade Lenas trafikskola i Sandviken för knappt tre år sedan och har bland annat gått från att ha en bil till fem–sex stycken.
– Jag har alltid kunna ringa eller mejla när jag haft funderingar och han har varit ett bra bollplank. Han har stöttat mig i saker som jag inte vågat göra själv, säger Lena Lindberg som hoppas på fortsatt rådgivning även efter projektet.

23 oktober är Per Mårsell en av dem som kan utses till Sveriges bästa mentor på Starta eget-mässan i Stockholm.

Annons