Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillhagsbadets renovering har försenats

Renoveringen av Lillhagsbadet i Bomhus är försenad. Men den ska bli av.
Tidigast i början av nästa år kan badet öppna igen.

Annons

Förseningen av bygget i Bomhus beror på flera saker. Kommunen ville avvakta utredningen om Bomhusskolornas framtid för att försäkra sig om att Lillhagsskolan ska vara kvar. När skisser sedan togs fram hade prislappen på bygget stigit och därför behövde skisserna göras om.

Gavlefastigheter håller på och förbereder en ombyggnad av Lillhagsbadet. Byggprojektledare Kristina Mogard ska snart gå ut med en förfrågan till entreprenörer.

– Tidigast i juni, juli kan själva byggandet sätta igång och det går nog in på nästa år innan det är klart i och med att vi jobbar mot semesterperioden, säger hon.

Prislappen för att bygga om badet är 12 miljoner kronor. Dessutom ska skolan få nya omklädningsrum för 6 miljoner kronor.

Pengar till bygget finns avsatt i Gävle kommuns budget för 2009. I oktober förra året beslutade den politiska majoriteten att ge 1,6 miljoner extra per år till Kultur och fritid för att renovera och driva Lillhagsbadet.

Nyligen gick kommunalrådet Carina Blank ut och manade till sparsamhet i och med beskedet att skatteintäkterna väntas minska med 165 miljoner kronor nästa år. Men trots det är renoveringen av badet i Bomhus inte i fara.

– Bad och simning är en tillgång för Bomhus. Om Gävle ska ha en utveckling med skolor på strategiska platser då måste de platserna också vara attraktiva mer än för bara skolor och hur det står i relation till Fjärran Höjder har vi inte diskuterat, säger Carina Blank (S).

Mer läsning

Annons