Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limöbåten räddad tre år framåt

/

Limöbåten är räddad. En enig teknisk nämnd beslutade i går att beställa en upphandling av turtrafiken för de kommande tre åren. Men varifrån pengarna ska tas är fortfarande oklart.

Annons

Som Arbetarbladet tidigare berättat talade allt för att den nedläggningshotade Limöbåten skulle räddas. På onsdagen fattades det formella beslutet av en enig teknisk nämnd.

– Det är trots allt en ganska viktig fråga. Den enda fundering som återstår är var vi ska hitta pengarna, säger nämndens ordförande Curt Nygren (S).

Kostnaden för Limöbåten är omkring 500 000 kronor om året. Den har tidigare varit föreslagen som en av de poster som kan prioriteras bort i samband med det generella sparkrav på fyra procent som ligger på tekniska nämnden inför nästa år.

Snart inleds budgetberedningen och innan det vill varken politiker eller tjänstemän uttala sig om var pengarna ska tas ifrån.

Upphandlingen för att hitta en lämplig entreprenör som ska köra Limöbåten inleds omgående.

– Vi måste ha det klart i god tid så att den som ska köra båten har tillräcklig tid på sig att förbereda trafiken, säger tekniska kontorets chef David Eldrot.

Kraven som ska ställas liknar troligtvis de som har varit i tidigare upphandlingar, det handlar om båtstorlek och sjöduglighet för att kunna gå skärgårdsturer. Även tidtabellen verkar bli ungefär som tidigare.

– Drömmen vore om vi skulle ha en båt som kan gå ända till Axmar brygga, men skärgårdsturer till Furuvik är mer realistiskt, säger Curt Nygren.

Annons