Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda Bengtzing sjöng allsång med Maud

/
  • ledde allsång. Maud Olofsson och Linda Bengtzing ledde allsången när Centerns valturné nådde Rådhustorget  i Gävle.  Halvarsson

När centerledaren Maud Olofsson klämde i tillsammans med schlagerstjärnan Linda Bengtzing så var det inte bara partigängare som lockades till Rådhustorget i Gävle.

Annons

Linda Bengtzing stöttar Centern med ytterligare två framträdanden under valrörelsen.

För någon vecka sedan blev det en riksnyhet när Rolf Wiberg, LO-fackens ordförande i Gävle, stoppade Bengtzings framträdande under Fackens dag i Furuviksparken. Skälet var just att hon ställde upp på allsång med Centern i valspurten.

Linda Bengtzing reagerade med en debattartikel i Expressen där hon anklagade LO-företrädaren för att ha ”en märklig människosyn”. Hon förnekar att hennes framträdande ska ses som ett politiskt ställningstagande.

– Jag är inte insatt i politik och har aldrig varit intresserad att diskutera det heller. Jag kommer inte att säga ett enda politiskt ord här i kväll.

Varför ställer du upp?

– Därför att jag fått jobbet och väldigt bra betalt. Precis som jag hade fått av LO. Det är ingen skillnad.

Fått klapp på axeln

Tycker du att diskussionen efter det stoppade framträdandet på Fackens dag har lett till någonting?

– Ja, jag har fått enbart klappar på axeln för att jag vågat sätta ned foten. Vi tillhör en yrkesgrupp där vanliga lagar inte gäller. Vi har inte fasta arbetstider och jag är sjuk i dag och jobbar ändå, sa Linda Bengtzing innan hon gick upp på scenen.

Mer läsning

Annons