Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönsamma fonder ger Korsnäs anställda nytt gym

/
  • TRÄNAR I STAN. Madelene Wiklund, som arbetar på Korsnäs inköpsavdelning, spanar in det nya personalgymmet. ”Det är väldigt fräscht och fint”, konstaterar hon.
  • PROVAR MASKINER. Brynäsprofilen Tommy Sjödin testar ett av träningsredskapen på Korsnäs nya personalgym. Han får uppmuntring av Bo Persson, tidigare Korsnäsanställd, och Morgan Hassel, som spelar i Brynäs juniorlag.Foto: Jenny Lundberg

Väl investerade pengar på 50-talet gör att Korsnäs varje år kan lägga cirka 5 miljoner kronor på förmåner för de anställda. I går invigdes ett nytt gym på Forskarvägen, ett par hundra meter från fabriken.
– Jag kommer nog använda det ibland, säger Madelene Wiklund, som arbetar på inköpsavdelningen.

Annons

Det gamla gymmet var betydligt mindre och hade dålig ventilation. I den nyrenoverade lokalen finns 24 träningsmaskiner, vikter och pilatesbollar. Korsnäs anlitar Korpen för drift och underhåll.

Under invigningen fanns Brynäsprofilen Tommy Sjödin tillsammans med spelare från juniorlaget för att demonstrera träningsredskapen. Men i själva verket blev Tommy Sjödin instruerad av tidigare Korsnäsanställde Bo Persson.

– Jag var med och invigde det gamla gymmet för 15 år sedan. Men då var det inte ett gym för alla utan för rehabilitering. Man blev ditskickad av läkare eller sjukgymnast för att träna, berättar han.

Madelene Wiklund är en av cirka 1 000 anställda i Gävle som får använda gymmet. Hon tränar på Korpens motionsanläggning i Gävle med de friskvårdskuponger som företaget betalar, men tror att hon kommer att nyttja gymmet också.

– Det ligger bra till för mig som jobbar på huvudkontoret. Här var fräscht och fint, säger hon.

Gymmet ska vara öppet från tidig morgon till klockan 22 på kvällen.

Mer läsning

Annons