Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludde gäspade sig igenom terapisessionen

Äntligen skulle jag med Luddes egna ord få höra om livet hos oss.
Jag trodde att Ludde skulle öppna dörren till sitt själsliv och berätta ett och annat om sig själv.
Så fel jag hade.

Annons

Ludde är en hund med integritet och han viker inte ut sitt innersta för vem som helst. Djurpratare Annica Rönnqvist sa lätt suckande efter en timme att han var ovanligt sluten för att vara hund.
Jojo. Såna är dom lundehundarna. Vana vid Lofotens kärva klimat och tillvaro.

Annica är bortskämd med att hundarna söker sig till henne under pratstunderna. Icke Ludde. Han stod mestadels en bit bort från hennes stol och verkade starkt uttråkad.
Men nåt fick hon ur honom, till exempel att han nyligen passerat ett dike flera gånger. Längst ned låg nåt mörkbrunt bylte, kanske ett djur. Kul var det och luktade gjorde det, sa Ludde.

Som matte blir man inte särskilt upphetsad av sån information.
Han tyckte det var roligt att gå ut och ville gärna att vi skulle gå ut mycket mer. Ett effektivt sätt att skuldbelägga matte.
Sen klagade han över ett litet sår i läppen som han haft, men han hade ingen aning varifrån han fått det.
Sår i läppen! Han kunde väl åtminstone ha berättat om när han skar upp huden vid en av extraklorna och fick sys hos veterinären.
Men han tillade tröstande att han inte hade några problem att tala om. Jag mår bra, fastslog Ludde och gäspade.

Annica sa också att han förmedlade starkt att han är en bra hane. Jag vet när det är löptid, sa Ludde och då känner jag mig orolig i kroppen.
Jotack, nog är Ludde en könstark hane alltid. Vid den senaste parningstillfället för nån månad sen var han så het på gröten att första parningen genomfördes innanför entredörren till vårt hyreshus! Att hyresgäster fick gå runt Ludde och tiken Mira för att komma ut eller in bekom inte Ludde ett dyft. Det var värre för Miras matte och mig som generade försökte förklara vad som pågick.

Han berättade också för Annica att vår bil är hög, det stämmer faktiskt bra. Vi har en stadsjeep och Ludde måste ta sats när han hoppar in i bakluckan.
När jag senare berättade för husse vad som hade hänt hos Annica påminde han mig om att jag nån vecka tidigare sett att Luddes underläpp hade en liten fläck som såg ut som ett rött sår. Det hade jag helt glömt bort.

Mer läsning

Annons