Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnare på Fjärran Höjder – men fortfarande stjäls det

De olika åtgärderna för att stoppa stölderna har haft effekt. Men tjuvarna är kreativa och Fjärran Höjder måste fortsätta jobba hårt med säkerheten.
– Visst är det frustrerande, säger badchefen Bernt Jonsson.

Annons

Eftersom brandmännens uniformer låg framme på en bänk i omklädningsrummet och inte var inlåsta finns det inte mycket Fjärran Höjder kan göra, menar badchefen Bernt Jonsson.

– Men det är förstås ändå väldigt tråkigt. Det är bara att beklaga.

Enligt Bernt Jonsson har stölderna annars minskat tack vare de nya skåpen vid entrén och på grund av personalens arbete.

– Nu har vi egen personal som städar i korridorerna och de har som uppgift att cirkulera inne i omklädningsrummen, framför allt fyran på herrarnas där vi har mest bekymmer. Dessutom är vi uppmärksamma på om det är folk som stökar ute vid bassängerna, då kollar vi direkt omklädningsrummen eftersom det brukar betyda att det händer något där.

Men för någon vecka sedan blev en i personalen på Fjärran Höjder bestulen på sin mobiltelefon – som låg i ett låst skåp.

En ny metod

Det visade sig att tjuvarna hittat en ny metod. Genom att skruva loss en del av låset på insidan av skåpet kunde man komma tillbaka när skåpet var låst, lirka upp och tömma det.

– Maskinisten åkte och köpte brickor som han har satt bakom muttrarna. Nu går det inte att få loss dem utan våld.

Jonsson medger att det är jobbigt att ständigt tvingas hitta nya sätt att stoppa inbrott och stölder.

– Visst är det frustrerande. Och de är oftast ett steg före. Men det är väl så, så fort det finns samlingar av folk dyker de upp.

– Det är ju likadant i Nian och ute i Valbo också.

Mer läsning

Annons