Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnt bland Hammarbys fans trots förlust

/
  • Kusinerna Anders Lindström (i GIF-tröja) och Örjan Bjerleus (i Hammarbytröja) bråkar sällan trots att de håller på olika lag. Men frågan är om Örjan var lika glad efter slutsignalen som han var innan avspark i går. Gefle vann matchen mot Hammarby på Strömvallen med 1-0.
  • Hela Strömvallens ena kortsida var full av grönvita supportrar när Gefle i går mötte Hammarby i fotbollsallsvenskan. Polisen hade mycket personal ute vid arenan och centrala Gävle och kvällen blev ganska lugn.

Knappt tusen grönvita supportrar kom till Strömvallen i går när Gefle mötte Hammarby i Allsvenskan. Flaggor, konfetti och ett taktfast hejande hördes över arenan trots att Gefle vann.

Kusinerna Anders Lindström och Örjan Bjerleus lyckas hålla sams trots att de håller på olika lag.

Annons

– Det skulle aldrig falla mig in att tråka honom. Hur det än går i matchen har ju vi fler poäng än dem efteråt, säger Anders Lindström och lägger armen om sin kusin Örjan Bjerleus minuterna före avspark på Strömvallens läktare.

Båda bor utanför Stockholm men har för femte året i rad åkt bil tillsammans för att se Gefle-Hammarby. Anders Lindström hejar på GIF och har en himmelsblå tröja, medan Örjan Bjerleus är klädd i grönvitt.

Trots den knackiga säsongen för Hammarby, laget riskerar att åka ur allsvenskan, är Örjan Bjerleus positiv.

– Jag tror att vi klarar det. Det finns inte på kartan att vi åker ut, säger han tvärsäkert och tippar att Hammarby ska vinna med 3-1.

Med facit i hand, 1-0 till GIF, är det bara att konstatera att Anders Lindström gick segrande ur kampen. Han kunde nog inte hålla sig från en och annan tråkning under bilresan hem till Stockholm. De Gävlebördiga kusinerna i alla fall har en sak gemensamt; Brynäshjärtat.

De omkring tusen Hammarbysupportrarna stöttade högljutt sitt lag under hela matchen. Polisen hade extra resurser på plats för att hålla ordning, och enligt de sista rapporterna i går kväll hade det inte blivit några bråk.

– Vi har omhändertagit fem personer för fylleri. En vid insläppet och resten nere på stan. Det är i stort sett ingenting. Överlag har de så kallade högriskmatcherna fungerat väldigt bra i år, säger polisens presstalesman Hesam Akbari.

Mer läsning

Annons