Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurade till sig 75 500 kronor för falska jaktveckor

/

En 30-årig man som misstänks för att ha sålt jaktveckor på internet, utan att ha någon jaktmark, åtalas nu för grovt bedrägeri.

Annons

Under sommaren har han sålt jaktveckor till 17 personer och sammanlagt misstänks han ha lurat dem på 75 500 kronor.
Mannen är hemmahörande i Gästrike-Hammarby och har under sommaren vilselett jägare genom att sälja jaktveckor i Bollnäs. Mellan juni och augusti har han annonserat på Blocket om älgjakt på arrenden där. Intresserade har kunnat kontakta honom via en mejladress.

17 privatpersoner har därefter kontaktat honom och betalat omkring 4 500 kronor var för att få jaga älg på hans utlovade jaktmarker.
Det har sedan visat sig att mannen inte har någon jaktmark. I augusti sa den misstänkte till Arbetarbladet att han hade tänkt ordna mark till jakten i september, och att han annars skulle betala tillbaka pengarna.

Mannen sitter häktad sedan 18 augusti.
Han åtalas nu för grovt bedrägeri eftersom vilseledandet har haft stor spridning över internet, det har funnits stor risk att han skulle komma över stora summor pengar och gärningarna har skett i direkt anslutning till en tidigare dom.
30-åringen har tidigare bott i Hälsingland och så sent som i våras fick han en villkorlig dom av Hudiksvalls tingsrätt efter en liknande händelse. Då lyckades han få in hela 422 000 kronor från 43 personer som då blåstes på sin jaktvecka.

Åklagaren yrkar nu på att mannen ska betala tillbaka hela summan till de drabbade personerna.

Annons