Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad sommar – rekordmånga besökare i år

/

Furuviks vd Tom Widorson kan se tillbaka på en lyckad sommar. Ännu ett besökarrekord och dessutom har folk gjort av med mera pengar i parken än tidigare.

– Vi är jättenöjda, särskilt eftersom vi varit lite oroliga i förväg, säger Widorson.

Annons

Förra sommaren var en tuff sommar för många av nöjesparkerna i landet. Men Furuviksparken klarade sig bra – där hade man i stället nytt besökarrekord. Därför fanns viss oro inför 2009, då man befarade att också Furuvik skulle följa i de andra parkernas fotspår. Men nu kan Widorson andas ut.

– Vi har haft fler besökare genom grinden och dessutom spenderade de lite mera pengar. Det är vad vi vet redan i dag. Campingen har också ökat med 20 procent, det är riktigt mycket.

Trots att sommaren dessutom bjöd på ett riktigt bottenrekord när det regnade som värst i juli har man alltså haft sin besöksmässigt bästa sommar hittills.

Den största ökningen står besökarna från Stockholm för. Widorson ser två tänkbara anledningar till det.

– Vi vet att Stockholmsbesökarna i fjol var jättenöjda. Sannolikt har de åkt hem och berättat det för nära och kära. En annan anledning är kanske att många har låtit bli utlandssemestrarna i år och semestrat hemma i Sverige.

Mer läsning

Annons