Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxhälaren får inte tillbaka miljonerna

Även förvaltningsrätten anser att den så kallade lyxhälaren från Gävle gjorde stora svarta vinster på sina bilaffärer. Han skönstaxerades av Skatteverket för 3 miljoner kronor, ett belopp som nu fastställs i en ny dom.

Annons

Den 40-årige så kallade lyxhälaren som fick ett och ett halvt års fängelse för häleri, bedrägeri, bokföringsbrott och grova fortkörningar hade tjänat 3 miljoner kronor på sina försäljningar av lyxbilar och båtar, enligt Skatteverket.

Deras utredning av hans familjs ekonomi visar att de har rört sig med mycket mer pengar än de taxerade inkomsterna

Polisen spanade länge på 40-åringen innan han greps hösten 2008. Han var tidigare dömd för häleri.

Nu misstänktes han för försäljning av lyxbilar och båtar och andra varor för stora belopp via internet. Polisens utredning pekade på att det gällde affärer på omkring 15 miljoner kronor.

”En hobby”

40-åringen har hela tiden nekat till brott. Han har bara haft bilaffärerna som en hobby och hjälpt kompisar att sälja bilar, utan att tjäna några pengar. Den uppfattningen vidhöll han också när han överklagade taxeringsbeslutet till förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten tror inte på hans uppgifter. Man konstaterar även att han i stora delar inte har bemött uppgifterna från Skatteverket.

Skatteverket har i två omgångar betalningssäkrat sammanlagt 3 miljoner av 40-åringens tillgångar. Samtidigt med förvaltningsrättens dom hävdes nu betalningssäkringen, eftersom utmätningen av egendomen redan har ägt rum.

Mer läsning

Annons