Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxhälaren får nej från Högsta domstolen

Den 38-årige så kallade lyxhälaren från Gävle som dömts till fängelse för bland annat häleri och bedrägeri får nu slutligt beskedet om att hela domen mot honom står fast. Högsta domstolen har beslutat att inte bevilja prövningstillstånd.

Annons

38-åringen sålde dyra varor via internet, bland annat lyxbilar och båtar. Gävle tingsrätt dömde honom till två års fängelse för bland annat ett antal grova hälerier, grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott.

Hovrätten ogillade ett par av åtalspunkterna gällande häleri helt och bedömde andra grova hälerier som hälerier av normalgraden. Domen mildrades till 18 månaders fängelse.

38-åringen gick vidare och överklagade delar av hovrättens dom till högsta domstolen. I första hand var det domen för grovt bokföringsbrott som han inte var nöjd med. Men nu har alltså Högsta domstolen avslagit hans begäran och domen på ett och halvt års fängelse står därmed fast.

För några veckor sedan fick 38-åringen också ett krav på närmare tre miljoner kronor från skatteverket som har omprövat hans inkomstdeklarationer för de senaste åren. Skönstaxeringar för inkomster av den oredovisade försäljningen, moms och skattetillägg blev miljonbelopp som han nu är skyldig staten.

Mer läsning

Annons