Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M anpassar politiken till Gävleborna

Moderaterna gör en kraftsamling för att vinna kommunvalet i Gävle 2014.

Partiet har gjort enkäter bland folk på stan och ska försöka anpassa sin politik efter vad Gävleborna tycker.

Annons

Moderaterna i Gävle har varje lördag från maj till september ställt sig på Rådhustorget för att prata med förbipasserande Gävlebor om hur de ser på sin kommun, vad de är oroliga för och vilka politiska frågor som engagerar dem. Sammanlagt har partiet pratat med över 900 personer och sammanställt åsikterna i en rapport.

Svaren visar att arbetslöshet, integration, förskola, skola, valfrihet inom vård och omsorg och trygghetsfrågor är det folk tycker att politikerna måste engagera sig i.

– Folk tycker att arbetslöshet och integration inte bara är frågor för rikspolitiken utan att även kommunpolitiker har ett ansvar. Därför ska vi bli bättre på att samarbeta på alla nivåer, säger Tomas Tobé (M), riksdagsledamot som planerar att finnas mer på plats i Gävle.

Men den fråga som allra flest Gävlebor tyckte att politikerna borde göra något åt var den dåliga standarden på kommunens gator och vägar.

– Det här ska ligga till grund för ett konkret politiskt handlingsprogram. En del som finns i dag försvinner, men en del kommer till. Avsätta mer pengar till gatuunderhåll måste vi nog, säger M:s oppositionsråd i Gävle Inger Källgren Sawela.

Mer läsning

Annons