Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mackmyra whisky snart på börsen

Mackmyras storsatsning går snabbare än väntat.
Första testkörningen i det nya destilleriet kan bli av redan i år.
Samtidigt förbereder bolaget sig för ett inträde på börsen.

Annons

– Vi har haft en bra plan hela tiden. Vi ligger sex till nio månader före i planerna och vill synka börsnoteringen med bygget, säger Magnus Dandanell, vd och grundare av Mackmyra Svensk Whisky AB.

Mackmyras nya skogslager i Västra Kungsbäck blev klart i somras. Bygget av det nya destilleriet är påbörjat. Allt är en del av bolagets satsning på Whiskybyn – en vision som är satt till 2019.

Mångmiljonsatsning

Sammantaget rör det sig om investeringar på många miljoner kronor.

När destilleriet är färdigt ska lagervolymerna byggas upp. Det kostar pengar och en börsnotering kan innebära nya slantar till bolaget.

– Det finns flera anledningar till noteringen. Bygget av destilleriet och finansieringen är en. Men vi strävar också efter en bred ägarspridning, och vi blir allt fler ägare. En börsnotering är ett sätt att få en organiserad struktur i det, förklarar Magnus Dandanell.

Klart redan i december

Det snabba bygget gör att Magnus Dandanell tror att destilleriet kan stå färdigt redan till fjärde kvartalet i år.

– Själva byggnaden kommer att vara färdig under våren eller sommaren. Vi siktar på första testkörningen till 18 december.

Det nya destilleriet ska tredubbla Mackmyras årsproduktion. Det ses som en förutsättning för att kunna expandera utanför Europa.

Bolaget söker nu en finanschef som ska leda arbetet med börsnoteringen.

Mer läsning

Annons