Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mackmyras vd blir ambassadör för mat

Gästrikland har fått en ny matlandetambassadör. Det är Magnus Dandanell, vd för Mackmyra Svensk Whisky som blivit utsedd av landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Annons

Förfrågan om att bli matlandetambassadör fick han för en tid sedan men vad det är, har han fortfarande inte hunnit satt sig in i.

– Jag har faktiskt ingen aning, säger han och skrattar. Det var ett möte i dag (läs i går) som jag inte kunde vara med på men det ska jag väl snart få veta antar jag.

En matlandetambasadör representerar sitt landskap och ska bidra med sitt engagemang för mat och turism. På det viset ska Sverige nå målet med att bli Europas nya matland.

Men även om Magnus Dandanell inte vet så mycket om vad hans nya åtagande innebär så har han många idéer.

– Jag brinner för lokalproducerat och det är viktigt att visa den naturliga platsen man gör en vara på. Jag vill kombinera en upplevelse där man får vara med under tillverkningsprocessen med en exklusiv produkt, säger han.

Kommer Sverige att klara av att bli Europas nya matland?

– Det tror jag, men det kommer att ta tid. Vi är duktiga på lokalproducerad mat och duktiga när vi har bestämt oss för någonting, men det kommer kanske att ta 20 år, säger han.

Mer läsning

Annons