Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magelungen får bli friskola

Magelungens behandlingscenter får nu rätt av Skolinspektionen att bedriva egen friskola i Gävle. I höstas startade de en dagverksamhet där syftet var att jobba med ungdomar på uppdrag av andra skolor.

Annons

Magelungens behandlingscenter AB har sedan 2009 försökt få starta en friskola i Gävle, en typ av resursskola för elever med betydande svårigheter i sin skolgång. Men Skolinspektionen har avslagit företagets ansökningar på grund av brister i ansökan.

Men företaget har kompletterat och överklagat till Förvaltningsrätten som biföll överklagan och återvisade ärendet till Skolinspektionen. Nu har Skolinspektionen återigen prövat ansökan och beviljar Magelungen behandlingscenter AB att driva MBD-skolan i Gävle med årskurserna 4–9.

Startade i höstas

Magelungen startade i höstas en dagverksamhet för ungdomar mellan tolv och sjutton år, där de ville jobba på uppdrag av skolor och socialtjänst med kombinerad skola och behandling. Hittills har de jobbat mycket med marknadsföring och kontaktknytande och hade tidigare i våras endast en elev inskriven.

Mer läsning

Annons