Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamman slog regelbundet sina barn – får ett års fängelse

Ett års fängelse blir straffet för mamman som under ett års tid regelbundet slagit sina tre barn, det yngsta tre år gammalt. Barnen är nu omhändertagna och placerade i fosterhem.

Annons

Mamman flyttade till Sverige för fem år sedan. De två äldsta barnen bodde fram tills 2009 hos en släkting i ursprungslandet.

Missförhållandena i hemmet avslöjades när den äldste sonen berättade för lärarna i skolan. Skolan anmälde till socialtjänsten som i sin tur polisanmälde mamman. Polisens förhör med barnen visar att hon regelbundet slagit dem, bland annat med en elsladd och en träsked. Misshandeln har i huvudsak skett när mamman ansåg att barnen inte lydde.

Mamman har nekat till brott, och hävdar att orsaken till sonens falska påståenden är att han är missnöjd med att han inte får bestämma själv. Den versionen är inte sannolik, anser tingsrätten.

Lärarna i skolan har också vittnat om sonen trovärdighet. De bedömer att han var mycket angelägen om att få hjälp och var orolig för sina syskon.

Frivården har föreslagit skyddstillsyn med skyldighet för mamman att följa socialtjänstens anvisningar, som lämplig påföljd. Men tingsrätten anser inte att det finns tillräckliga skäl att frångå fängelsestraff.

Mer läsning

Annons