Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man avled efter brohopp

/

En man i 40-årsåldern avled under tisdagen efter att ha hoppat i vattnet från Avabron över Testeboån.

Annons

Många badare hoppar i just där, berättar grannar, som vill varna för riskerna.

En 15-årig pojke och hans kompisar var uppe sent och fiskade på tomten vid Testeboån, när de såg mannens livlösa kropp flyta förbi.

Något gick snett

Strax innan hade mannen, som var i 40-årsåldern, hoppat ner från bron. Något gick snett och pojkarna såg hur han sprattlade i vattnet innan han förlorade medvetandet.

Förgäves försökte en förbipasserande fiskare dra upp mannen på sin båt. Till slut fick mannens kompisar upp honom på land, där 15-åringens pappa hjälpte till med hjärt- och lungräddning. Han befarade redan då det värsta.

Fick intensivvård

Efter några minuter kom polisen och tog över räddningsinsatsen. Ambulansen var på plats efter omkring 20 minuter och förde mannen till sjukhus, där man kunde konstatera att hans puls fortfarande var igång. Mannen vårdades på intensivvårdsavdelningen, men avled under tisdagen av sina skador.

Mannen som utförde hjärt- och lungräddning på honom blev skärrad av händelsen. Både han och sambon hade svårt att sova under natten, och blir berörda av dödsbeskedet när Arberarbladets reporter träffar dem.

Vanligt att hoppa från bron

De bor intill Testeboån och enligt dem är det vanligt att badare hoppar från bron. Men det är riskfyllt. Nu vill paret uppmana till större försiktighet.

– Folk slänger i cyklar och mopeder i ån. Dessutom är det bara ett par, tre meter djupt under bron. Men folk tänker väl att det brukar gå bra, säger pappan.

Deras 15-årige son har också varit en av dem som hoppat ner i vattnet från bron när han badat.

– Men nu har han sagt att han kommer att sluta med det, säger pappan.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Mer läsning

Annons