Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man och kvinna får två års fängelse för alkoholsmuggling

/

En 47-årig man och en 33-årig kvinna döms för grov smuggling till två års fängelse var, efter att i flera års tid sålt alkohol som de smugglat in från utlandet.

Annons

Både mannen och kvinnan bor i Valbo strax utanför Gävle. Tillsammans har de gjort 32 utomlandsresor för att köpa alkohol och sedan sålt alkoholen. Den första resan ska ha skett 2010.

Mannen och kvinnan erkänner att de smugglat och sålt alkohol, bland annat erkänner mannen att han smugglat in 200 liter sprit, 500 liter vin och 2500 liter öl. Han anser dock inte att det handlar om grov smuggling. Inte heller kvinnan tycker att det handlar om ett grovt smugglingsbrott.

Mannen har under rättegången sagt att han inte gjort alla 32 utomlandsresor, men det tror inte tingsrätten på. Bland annat finns det registreringar på mannens resekort för alla resor, men mannen har under rättegången vägrat att säga vilka andra som ska ha utnyttjat kortet.

Förutom fängelsedomen ska mannen och kvinnan tillsammans betala in nära 300 000 kronor, vilket motsvarar det belopp som de ska ha tjänat in genom sin olagliga alkoholförsäljning.

Mer läsning

Annons