Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man till sjukhus efter brand i kök

/
  • KÖKSBRAND. En brand bröt ut i köket i en lägenhet på Norrtullsgatan i Gävle på fredagseftermiddagen. Eldsvådan var snabbt släckt, men lägenhetsinnehavaren fick föras till sjukhus med rökskador.
  • LÄGENHETSBRAND. En torrkokning utvecklades till en riktig brand. Räddningstjänsten fick därför rycka till lägenheten på Nortullsgatan i Gävle för att släcka köksbranden.

En man i 65-årsåldern fick föras till sjukhus efter en brand. Det var en torrkokning som utvecklades till fullbrand i en fastighet på Nortullsgatan i Gävle.

Annons

Vid tvåtiden på fredagen fick räddningstjänsten larm om att det brann i ett kök i en av lägenhetshusen på Nortullsgatan.

Det var en kastrull som glömts kvar på spisen som utvecklades till en full brand. Den 65-årige mannen som bor i lägenheten andades in så mycket rök att han tvingades åka i ambulans till sjukhus.

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka själva eldsvådan som inte hann sprida sig längre än till köksskåpen ovanför spisen. Hela fastigheten med fyra lägenheter rökskadades dock och måste saneras.

Mer läsning

Annons