Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många funderingar dagen efter beskedet

Dagen efter chockbeskedet om nedläggning var stämningen låg på Kopparfors sågverk.

Den facklige företrädaren Curt Lindström ägnade en stor del av onsdagen till att gå runt och prata med sina medlemmar.

Annons

– Jag har försökt förklara och vara ett bollplank för de som vill diskutera. För många är det viktigt att få prata av sig, säger han.

Vad har diskussionerna handlat om?

– Mycket handlar om försäkringsfrågor och hur det såg ut för de anställda på massafabriken när den lades ned. Många har funderat kring om det kan bli aktuellt med avtalspension, vi har ju flera som är mellan 60 och 65 år.

Just nu har han inga svar att ge. På fredag är företrädarna för det lokala GS-facket kallade till en första förhandling med företagsledningen. Curt Lindström hoppas att läget ska klarna något då.

Förväntar sig förslag

– Vi förväntar oss ett förslag med en avvecklingsplan. De har sagt att de ska hjälpa till att hitta nya jobb, men man undrar vad det innebär. Jag hoppas på någon form av paket.

Hur känns det att man väljer att lägga ned i Norrsundet?

– Det känns uppåt väggarna tokigt. Vi fick ny sågverkschef i november och det är lite synd att han inte fick mer tid på sig. Men enligt ledningen är vi den enhet som sågar minst i Sverige och har lägst lönsamhet. Det verkar som att de hellre satsar pengarna på andra ställen.Nils Holmqvist

Mer läsning

Annons