Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många glassboxar tomma i värmen

/
  • Syskonen Saga och Tage Svaleryd, 4 och 1 år gamla, mumsar lyckligt på varsin Vaniljpuck. Men de köpte glassen innan dagens leverans kom och Tage påpekar senare att han gärna hade velat ha en Magnum.
  • Annelie Hillström kör ut glass till butiker i Gävle.

Det varma vädret gör att glassförsäljningen går för högtryck. Lagren töms och distributörerna har svårt att leverera glass i tid. – I söndags och måndags hade vi inte en glass kvar. Kunderna var tokiga, säger Helena Starring, kökschef på serveringen vid Vårviks havsbad.

Annons

Annelie Hillström jobbar åt GB-grossisten i Gävle. Det är andra sommaren hon kör ut glass till kiosker och butiker i Gävle med omnejd.

– Den här har varit den värsta veckan. Jag har jobbat 14 timmar varje dag och en dag jobbade jag 16 timmar, berättar hon medan hon fyller på den urplockade frysboxen vid Vårviks havsbad.

– Det har nästan blivit slut i lagret för oss. Isglassen är populärast och Piggelin och Twister tog slut ett tag, säger Annelie Hillström.

Vårvik är ett av 26 ställen där hon ska fylla på glass i dag och den här ransonen ska räcka i tre dagar. Men det är inte alltid beräkningarna stämmer.

Helena Starring, kökschef på serveringen, berättar att glassen tog helt slut på eftermiffagen förra lördagen.

– På söndagen hade vi helt soprent, det fanns inte en glass. Sedan gick hela måndagen också innan vi fick påfyllning på kvällen. Kunderna var tokiga, berättar hon.

Några som har fått tag i glass är i alla fall syskonen Saga och Tage Svaleryd, 4 och 1 år gamla. De mumsar på varsin Vaniljpuck i solskenet och är inte ledsna för att de köpte av det som fanns kvar innan den nya leveransen kom. Fast Tage pekar på bilden på frysboxen och visar att han gärna hade velat ha en Magnum som var slut när han skulle välja.

Claes Eriksson, depåansvarig för Diplom-Is i Gästrikland, bekräftar bilden av att det säljs otroligt mycket glass just nu. Det är framför allt isglass som efterfrågas även hos Diplom-Is, men även Dumlestrut och Lion är så populära i sommar att de har tagit helt slut på lagret.

– Vårt huvudlager i Göteborg börjar sina, säger Claes Eriksson.

Annons