Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många gräsbränder

/

Det började brinna i det torra gräset på flera ställen under gårdagen. Vid Måsbergets fotbollsplan i Gävle tog det en stund innan räddningstjänsten fick kontroll över elden som spridit sig över en 500 kvadratmeter stor yta.

Annons

Branden sattes i samband med att fyra–fem ungdomar synts smälla av raketer på platsen. Fyrverkeripjäser tros också ha orsakat en brand vid rondellen mot Sätra centrum där en 25-30 kvadratmeter stor yta stod i lågor.

I närheten av Vallbyån i Storvik inträffade också en större brand. Där fick lågorna fäste i ett 1 500 kvadratmeter stort område av gräs och små buskar.

En gräsbrand inträffade vid lunchtid i området kring Hövdingavägen i Bomhus. Någon timme senare ringde oroade in larm om att majkasen vid Wij trädgårdar i Ockelbo hade fortsatt att pyra. Räddningstjänsten åkte ut och hade på vatten för att släcka glöden.

Ytterligare ett larm kom strax före klockan sex i går kväll, från Krogen i Sandviken vid väg 272. Men i det fallet fanns folk redan på plats som hunnit få elden under kontroll när räddningstjänsten anlände.

Enligt räddningstjänsten är faran extra stor för bränder innan gräset blivit grönt och allmänheten uppmanas att vara försiktig.

Mer läsning

Annons