Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många hamnar i kö hos skatteupplysningen

Annons

De nya reglerna gällande Rot-avdraget och ett nytt system för id-kort har inneburit att det har varit svårt att komma fram till skatteupplysningen de senaste dagarna. Nu sätts tillfällig personal in för att minska telefonköerna.

I Gävle finns ett av 16 kontor i landet där telefonsamtal till skatteupplysningen besvaras. I dag arbetar drygt 30 personer här. Trycket har den senaste tiden varit högt på telefonisterna.

– Det har hänt ganska mycket under den senaste tiden, säger Elisabet Tynelius Stålhlbom, chef för skatteupplysningen.

Dels handlar anstormningen av frågor om de nya reglerna för Rot-avdraget. Från och med 1 juli är det hantverkaren, och inte som tidigare kunden, som får ligga ute med skatte-rabatten.

Dels handlar frågorna till skatteupplysningen om det nya systemet gällande id-kort. Från 1 juni har skattekontoren tagit över uppgiften att utfärda id-kort. På måndagen beslutade Skatteverket att sätta in åtgärder för att lätta på trycket på telefonhandläggarna. Fler personal från kontoren kommer att få i uppgift att svara i telefon och tillfällig personal kommer att sättas in för att besvara enklare ärenden redan i nästa vecka. Ingen personal kommer dock att plockas in i Gävle, den extra personalförstärkningen kommer att ske i Halmstad.

Annons