Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många lurade att märkesskydda sina företagsnamn

/

Minst 79 företagare runt om i landet har lurats av Trademark Eastview. Det säger Thomas Morell, vd på Sveriges Åkeriföretag Skaraborg.


Han har uppvaktat näringsminister Maud Olofsson får att få till en lagändring som skyddar företagen.


– Politikerna är alldeles för svaga. De har inte förstått allvaret i problemet.

Annons

I går berättade Arbetarbladet om småföretagaren Annelen Kusmic, som lurades av Trademark Eastview till att varumärkesskydda sitt företagsnamn.

15 000 kronor ville TM Eastview ha för tjänsten som hos Patent- och registreringsverket, PRV kostar 1 300 kronor. När Annelen Kusmic vägrade betala stämde företaget henne och i morgon möts de i tingsrätten.

PRV har fått in 180 ansökningar om varumärkesskydd med TM Eastview som ombud. Thomas Morell, vd på Sveriges Åkeriföretag Skaraborg har samlat ihop 79 företag som drabbats. Samtliga har blivit uppringda av företaget.

Tidigare i år skrev han till näringsminister Maud Olofsson (C) för att uppmärksamma henne på problemet. I dag har företagen ingen rätt att ångra sig, vilket privatpersoner har och det tycker han är fel.

– Jag ville få till en lagändring. Det borde vara förbjudet med muntliga telefonavtal. Man ska få avtalet hemskickat så att man kan titta på det i lugn och ro.

Näringsminister Maud Olofssons svar ger han inte mycket för.

Hon skriver bland annat att Svensk Handel och Sveriges Callcenter Förening träffat en överenskommelse som ska göra det lättare att känna igen seriösa telefonförsäljare.

– Jag uppfattar det som att politikerna inte förstått hur stort problemet är. Seriösa företag har ingen chans mot skojarna.

Thomas Morell har överlämnat de 79 företagens redogörelser och polisanmälningar till bedrägeriroteln i Stockholm.

– Jag hoppas att polisen hittar en rättslig grund för att ställa TM Eastview inför rätta. Rättssystemet ska inte acceptera ett sådant svekligt beteende, säger han.

Många lurade att märkesskydda sina företagsnamn

Annons