Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill hjälpa till med vaccinering i Gävleborg

Drygt 150 personer har anmält sig för att hjälpa till med den kommande massvaccineringen mot svininfluensan. Detta efter bara en dag.

– Det är över förväntan, säger avdelningschef Maria Öhrner vid Landstinget Gävleborg.

Annons

Under helgen har landstinget annonserat om att det behövs extrapersonal inför influensan A/H1N1. ”Vi behöver extrapersonal som kan hjälpa till med att vaccinera länets invånare. Är du sjuksköterska eller undersköterska kan du passa in i vårt vaccinationsteam.” Så börjar annonsen från landstinget Gävleborg.

I måndags morse öppnade telefonslussen. Det blev ett hårt tryck direkt, klockan 15 kunde man räkna in drygt 150 anmälningar.

– Det är otroligt positivt. Det är mestadels undersköterskor, men även några sköterskor och läkare som anmält sig. Även volontärer har hört av sig och någon som vill erbjuda lokaler, säger avdelningschef Maria Öhrner.

Personerna som anmält intresse är från länet, de flesta har redan en tjänst. Men många arbetslösa undersköterskor har hört av sig. På listan finns också pensionerade läkare som vill hjälpa till.

– Det är svårt att säga hur många som behövs, vi söker extrapersonal någon vecka till. Men om vi ska rigga för en massvaccinering behövs det mycket hjälp.

Nu kan man även gå in på landstingets hemsida och anmäla sitt intresse via ett formulär.

Annons